Osa 1. Näin opiskelet hääkalligrafiakurssilla

Ensinnäkin itselleen ei kannata olla liian armoton ja kaikkea jo keksittyä voi matkia. On onni, että Pinterest on täynnä upeita inspiraatiokuvia ja ohjeita. Kalligrafia vaatii harjoittelua ja vielä vähän lisää harjoittelua, mutta yritän neuvoa mahdollisimman yksinkertaisesti miten kohtuullisella harjoittelulla ja parilla vippaskonstilla saa ihan kelvollista jälkeä. Kovin syvällinen kurssi tämä ei ole, enkä mene kovin syvälle tekniikkaan.

Opetan kurssilla myös miten Finetecin ihania metallivärejä voi käyttää mustekynän kanssa.

Kaikki lähtee omasta harjoittelusta ja opiskelusta. Siitä lisää seuraavassa osassa, mutta kukaan ei voi harjoitella puolestasi. Tätä ei varmaan voi liikaa painottaa. Osa tehtävistä on helppoja, osa on niin vaikeita, että en osaa vielä itsekään tehdä sellaista jälkeä, johon olisin itse riittävän tyytyväinen.

Kurssissa on loputtomasti opiskeltavaa

Olen kasannut 21 artikkelia opiskeltavaksesi. Mukana on harjoituksia, materiaalineuvoja, ostospaikkoja, vinkkejä ja askarteluohjeita. Olen jopa lisännyt hääetikettiä ja oikeinkirjoitusta tähän kurssiin. Tarvitsen sitä tietoa itsekin, joten mikäs sen kätevämpää kuin kasata kaikki yhteen omalle sivulleen.

Kurssi alkaa perusteilla ja harjoitustehtävillä. Harjoitustehtävät voi tehdä tuhat kertaa. Niitä saa lisää, jos ne loppuu. Olen myös lisännyt artikkeleihin harjoitteita ja Pinterest -taulultani löytyy valtavasti inspiraatiokuvia, joita kalligrafit ovat lisänneet Pinterestiin. Lopussa on jälleen uusia harjoituksia.

Olen lisännyt useimpiin artikkeleihin linkkejä ilmaisiin kurssimateriaaleihin ja jopa ilmaisiin käsinkirjoitettuihin fontteihin, joista ottaa mallia, jos tuntuu ettei itse haluakaan tehdä itse kirjaimia. Materiaalit ovat kaikki ilmaisia. Kuvat ja mallit ovat tekijänoikeudella suojattuja, mutta kirjaimet ovat yhteistä omaisuutta. Kaikkea saa matkia.

Jos luet kaikki artikkelit ja teet kaikki harjoitukset useampaan otteeseen,
osaat heittämällä kirjoittaa tälläisen kurssin lopuksi!

Tee ainakin osan kolme harjoitukset

Suosittelen, että aivan ehdottomasti käyt ainakin läpi alun artikkelit, joissa kerron erilaisista kalligrafiatyyleistä ja kynistä.

Jossain vanhassa mainostoimiston projektissa määriteltiin verkkokouluopiskelu sloganilla: listen, think, act.

Suosittelen samaa. Lue ensin tekstit, katso kuvat, sulattele hetki ja sitten vaan harjoittelemaan.

Kun jokaisen kirjaimen oppii purkamaan pieniksi viivoista koostuviksi osiksi mielessään, montaa kirjasintyyppiä pystyy aika hyvin matkimaan. Taito kehittyy harjoittelemalla.

On päiviä jolloin käsi ei tottele

Usein on kyse fiiliksistä, hetkestä, musteesta, terästä ja kuun asennosta kiinni miten kynä kulkee kulloinkin. Jos aiot tehdä asiat itse, ota riittävästi aikaa projektille. Hätäillen tulee enemmän makkelia. Kovassa kiireessä ei tule kuin kierrätyspaperia jätelaitokselle.

Aina edes harjoittelu tunnu sujuvan ja on vaikea keskittyä. Jälki näyttää kauhealle ja inspiraatio on kateissa. Silloin on vaan parempi kokeilla seuraavana päivänä uudestaan. Itse teen joka päivä vähän, mutta jos ei vaan jonain päivänä tunnu syntyvän kaunista jälkeä, teen pari harjoitusta ja jatkan seuraavana päivänä. Yleensä seuraavana päivänä käsi tottelee taas.

Tämä kurssi täydentyy koko ajan ja olen kiitollinen kaikesta palautteesta.

Palautetta voi jättää kuhunkin artikkeliin. Luen palautteet vähintään joka toinen päivä ja vastaan.

Hieno käsiala vaatii vähän peppulihaksia ja keskittymiskykyä.

Haluatko osallistua kurssilleni?

Suuri osa harjoituksista kaipaa videoita, joten olen perustanut kurssilleni Facebook -ryhmä, jossa näytän kirjaimellisesti kädestä pitäen miten kirjoitetaan kalligrafiaa. Jos haluat osallistua liveopetukseen verkossa, voit ilmoittautua minulle osoitteeseen: annakristakonttinen@gmail.com.

Kirjainten pyörittelyn hahmottaminen on helpointa videolla

Tsemppiä harjoitteluun!

Seuraavaan artikkeliin. Osa 2. Harjoittelu on halpaa.